اين نويسنده و پژوهشگر ادبيات ، در گفت و گو با خبرنگار ادبي " مهر" ، با بيان اين مطلب گفت : در نسل هاي گذشته ، نسبت به كتاب و كلمه ، حساسيت و گرايش خاصي وجود داشت كه متاسفانه در دنياي جديد ؛ شاهد كاهش اين حساسيت و علاقه هستيم.
محمود حكيمي كه اخيرا نگارش " در مدرسه فرمانرواي ملك سخن ، سعدي " را به پايان رسانده است ، افزود : كتاب و مطالعه در شكل دهي به شخصيت و تثبيت هويت كودك و نوجوان نقشي كليدي دارد ، به طوري كه هيچ يك از وسائل ارتباط جمعي و سرگرم كننده ديگر داراي چنين ويژگي هايي نيستند.
حكيمي كه سالهاست براي گروه سني نوجوان ، داستان مي نويسد و پژوهش هاي منتشر شده اي نيزدر اين زمينه دارد ، در عين حال ، ياد آور شد : ورود وسائل ارتباط جمعي ، رايانه و ... به دنياي بچه ها لطمه اي به فرهنگ و مطالعه نسل هاي جديد وارد نكرده است ، هرچند عده اي در اين زمينه زياده روي مي كنند.
اين نويسنده و پژوهشگر در ادامه صحبت هاي خود با " مهر" تصريح كرد : تصويري كه من از جامعه امروز دارم ، بي اعتنايي به كتاب و فرهنگ مطالعه نيست ، مشكلاتي به وجود آمده است كه انسانهاي معاصر كمتر اين مجال را پيدا مي كنند كه به كتاب و كتابخواني بپردازند.
محمود حكيمي با انتقاد از رسانه ها در ارتباط با فقدان اطلاع رساني دقيق از حوزه نشر كتاب ، به ويژه كتاب هاي فرهنگ و ادبي خاطرنشان ساخت : گاه ، آثار قابل توجهي در حوزه هاي موضوعي مختلف به بازار مي آيد ، اما كمتر مخاطبي است كه در جريان انتشار آن قرار مي گيرد ، اين همان اتفاقي است كه در سطح رسانه هاي ما مي افتد ، يعني كتاب و معرفي آن در اولويت كاري آنان ( رسانه ها ) نيست.
اين نويسنده و پژوهشگر در ارتباط با انتشار آثار سطحي و بدآموز در حوزه كودكان و نوجوانان گفت : در اين بخش ، وزارت ارشاد بايد تخصصي تر و فني تر برخورد كند و آثار مخرب را به ناشر برگرداند.
انتقاد يك نويسنده و پژوهشگر به وضعيت كتاب و ادبيات در گفت و گو با " مهر" :
محمود حكيمي : كم توجهي جامعه ما به كتاب و مطالعه ، به علل ديگري وابسته است
خبرگزاري " مهر" - گروه فرهنگ و ادب : محمود حكيمي - نويسنده و پژوهشگر ادبي گفت : بزرگترين آسيب كتاب نخواندن و اجتناب از فرهنگ مطالعه ، متوجه نسل هاي جديد است ، چرا كه با تداوم روند فعلي ، به بي مايگي و پخته خواري مبتلا مي شوند كه عارضه اي جبران ناپذير است.
کد خبر 92235
نظر شما